Process Pollutant Furan Analyzes Started at TÜBİTAK BUTAL

Share this News

Derin yağ ile hazırlanan gıda proseslerinde, kahvenin kavrulması işlemleri sırasında kanserojik etkiye sahip furan bileşikleri oluşabilmektedir. Gıdalardaki furanların oluşumu, glikoz, laktoz ve fruktoz gibi karbonhidratların termal oksidasyonu, çeşitli karbonhidrat/amino asit karışımları, farklı protein yapıları, kazein ve vitaminler ile aynı zamanda çoklu doymamış yağ asitlerinin oksidasyonu ile de oluşmaktadır. Uluslararası Kanser Araştırmaları Ajansı (IARC) tarafından olası insan  karsinojeni olarak tanımlanan furan analizleri günümüzde oldukça önem kazanmaktadır.

TÜBİTAK BUTAL Gıda ve Tarım Kimyası Laboratuvarı’nda, Gaz kromatografi MS- Head space kombinasyonuna sahip cihaz ile furan analizleri yapılabilmektedir.

For questions and suggestionsContact Us

The Newests

News

TUBITAK BUTAL Science Children Project

As TUBITAK Bursa Test and Analysis Laboratory (BUTAL), within the scope of Science and Society activities that we carry out on a voluntary basis, we have been organizing activities in village schools located in rural areas of Bursa province.

Read more "

Service Standards and Service Inventories