butal-logo-2_1@4x

TÜBİTAK BUTAL Gıda ve Tarım Kimyası Laboratuvarımızda Glutensiz Ürünlere Yönelik, Gluten Tespiti ELISA Test Cihazı ile Yapılmaya Başlandı

Bu Haberi Paylaş

Çölyak hastalığı (gluten enteropatisi);  buğday, arpa, çavdar gibi tahıllarda bulunan gluten adlı proteine karşı vücudun verdiği alerjik tepki ile gözlenmektedir. Türk Gıda Kodeksi Gıda Etiketleme ve Tüketicileri Bilgilendirme Yönetmeliği (R.G.Tarihi ve Sayısı: 26.01.2017 29960) glutensiz gıdalar etiketi için gluten üst limiti 20 ppm olarak kabul edilmiştir. Bu kapsamda gluten miktar analizi önem kazanmaktadır.

Soru ve önerileriniz içinİletişime Geçin

En Yeniler

Hizmet Standartları ve Hizmet Envanterleri