In TUBITAK BUTAL Food and Agricultural Chemistry Laboratory, Gluten Detection for Gluten-Free Products Started with ELISA Test Device

Share this News

Çölyak hastalığı (gluten enteropatisi);  buğday, arpa, çavdar gibi tahıllarda bulunan gluten adlı proteine karşı vücudun verdiği alerjik tepki ile gözlenmektedir. Türk Gıda Kodeksi Gıda Etiketleme ve Tüketicileri Bilgilendirme Yönetmeliği (R.G.Tarihi ve Sayısı: 26.01.2017 29960) glutensiz gıdalar etiketi için gluten üst limiti 20 ppm olarak kabul edilmiştir. Bu kapsamda gluten miktar analizi önem kazanmaktadır.

For questions and suggestionsContact Us

The Newests

News

TUBITAK BUTAL Science Children Project

As TUBITAK Bursa Test and Analysis Laboratory (BUTAL), within the scope of Science and Society activities that we carry out on a voluntary basis, we have been organizing activities in village schools located in rural areas of Bursa province.

Read more "

Service Standards and Service Inventories