Çölyak hastalığı (gluten enteropatisi); buğday, arpa, çavdar gibi tahıllarda bulunan gluten adlı proteine karşı vücudun verdiği alerjik tepki ile gözlenmektedir. Türk Gıda Kodeksi Gıda Etiketleme ve Tüketicileri Bilgilendirme Yönetmeliği (R.G.Tarihi ve Sayısı: 26.01.2017 29960) glutensiz gıdalar etiketi için gluten üst limiti 20 ppm olarak kabul edilmiştir. Bu kapsamda gluten miktar analizi önem kazanmaktadır.

BTSO Komite Başkanları ve Üyelerinden TÜBİTAK BUTAL’e Ziyaret
Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Kimyevi Ürünler İmalatı ve Ticareti ile Plastik Ürünler İmalatı ve Ticareti Komite Başkanları ve Üyeleri TÜBİTAK BUTAL ‘e ziyaret