Çölyak hastalığı (gluten enteropatisi); buğday, arpa, çavdar gibi tahıllarda bulunan gluten adlı proteine karşı vücudun verdiği alerjik tepki ile gözlenmektedir. Türk Gıda Kodeksi Gıda Etiketleme ve Tüketicileri Bilgilendirme Yönetmeliği (R.G.Tarihi ve Sayısı: 26.01.2017 29960) glutensiz gıdalar etiketi için gluten üst limiti 20 ppm olarak kabul edilmiştir. Bu kapsamda gluten miktar analizi önem kazanmaktadır.
Haberler
“Akıllı Laboratuvarlar” Konulu Resim Yarışması Başvuruları Başladı
Hayallerinizi Çizin, Geleceğe İz Bırakın! TÜBİTAK Bursa Test ve Analiz Laboratuvarı (BUTAL) Müdürlüğü ve TÜBİTAK Bilim ve Toplum (BİTO) Başkanlığı iş birliğiyle düzenlenen, “Laboratuvar” temalı