Çölyak hastalığı (gluten enteropatisi); buğday, arpa, çavdar gibi tahıllarda bulunan gluten adlı proteine karşı vücudun verdiği alerjik tepki ile gözlenmektedir. Türk Gıda Kodeksi Gıda Etiketleme ve Tüketicileri Bilgilendirme Yönetmeliği (R.G.Tarihi ve Sayısı: 26.01.2017 29960) glutensiz gıdalar etiketi için gluten üst limiti 20 ppm olarak kabul edilmiştir. Bu kapsamda gluten miktar analizi önem kazanmaktadır.

Haberler
TÜBİTAK BUTAL Bilim Çocukları Projesi
TÜBİTAK Bursa Test ve Analiz Laboratuvarı (BUTAL) olarak, gönüllük esasına dayalı yürüttüğümüz Bilim ve Toplum etkinlikleri kapsamında, Bursa ilimizin kırsal bölgelerinde yer alan köy okullarındaki