Çölyak hastalığı (gluten enteropatisi); buğday, arpa, çavdar gibi tahıllarda bulunan gluten adlı proteine karşı vücudun verdiği alerjik tepki ile gözlenmektedir. Türk Gıda Kodeksi Gıda Etiketleme ve Tüketicileri Bilgilendirme Yönetmeliği (R.G.Tarihi ve Sayısı: 26.01.2017 29960) glutensiz gıdalar etiketi için gluten üst limiti 20 ppm olarak kabul edilmiştir. Bu kapsamda gluten miktar analizi önem kazanmaktadır.
Haberler
TÜBİTAK Fen Lisesi Heyeti, TÜBİTAK BUTAL’ i Ziyaret Etti
TÜBİTAK Fen Lisesi Müdürü Dr. Hacı Ahmet YILDIRIM, 25 Aralık 2024 tarihinde öğretmen ve öğrencileri ile birlikte Malzeme-Tekstil Laboratuvarımızı ziyaretimize geldiler. TÜBİTAK BUTAL faaliyetleri hakkında