Çölyak hastalığı (gluten enteropatisi); buğday, arpa, çavdar gibi tahıllarda bulunan gluten adlı proteine karşı vücudun verdiği alerjik tepki ile gözlenmektedir. Türk Gıda Kodeksi Gıda Etiketleme ve Tüketicileri Bilgilendirme Yönetmeliği (R.G.Tarihi ve Sayısı: 26.01.2017 29960) glutensiz gıdalar etiketi için gluten üst limiti 20 ppm olarak kabul edilmiştir. Bu kapsamda gluten miktar analizi önem kazanmaktadır.

TÜBİTAK BUTAL’de “HPLC Cihazı Uygulamalı Eğitimi” Gerçekleştirildi
TÜBİTAK BUTAL Müdürlüğümüz Gıda ve Tarım Kimyası Laboratuvarımız tarafından planlı eğitim etkinlikleri kapsamında; 23 Ekim 2025 tarihinde “HPLC Cihazı Uygulamalı Eğitimi” başarılı bir şekilde gerçekleştirildi.
 
								 
								 
															

