Çölyak hastalığı (gluten enteropatisi); buğday, arpa, çavdar gibi tahıllarda bulunan gluten adlı proteine karşı vücudun verdiği alerjik tepki ile gözlenmektedir. Türk Gıda Kodeksi Gıda Etiketleme ve Tüketicileri Bilgilendirme Yönetmeliği (R.G.Tarihi ve Sayısı: 26.01.2017 29960) glutensiz gıdalar etiketi için gluten üst limiti 20 ppm olarak kabul edilmiştir. Bu kapsamda gluten miktar analizi önem kazanmaktadır.

Haberler
Akıllı Laboratuvarlar Resim Yarışması’nda Dereceye Girenler Ödüllerine Kavuştu!
🎨 TÜBİTAK BUTAL ve TÜBİTAK Bilim ve Toplum Başkanlığı iş birliği ile ilk kez ulusal çapta düzenlenen yarışmaya, ülkemizin dört bir yanından 1.788 başvuru aldık.