Çölyak hastalığı (gluten enteropatisi); buğday, arpa, çavdar gibi tahıllarda bulunan gluten adlı proteine karşı vücudun verdiği alerjik tepki ile gözlenmektedir. Türk Gıda Kodeksi Gıda Etiketleme ve Tüketicileri Bilgilendirme Yönetmeliği (R.G.Tarihi ve Sayısı: 26.01.2017 29960) glutensiz gıdalar etiketi için gluten üst limiti 20 ppm olarak kabul edilmiştir. Bu kapsamda gluten miktar analizi önem kazanmaktadır.

Haberler
TÜBİTAK BUTAL’ de Laboratuvar Uygulamalarında Metot Geçerli Kılma ve Doğrulama Eğitimi Gerçekleştirildi
Laboratuvar Uygulamalarında Metot Geçerli Kılma ve Doğrulama Eğitimi, 17 Nisan 2025 tarihinde başarılı bir şekilde gerçekleştirildi. Eğitim sonunda eğitime katılanların Katılım Belgelerini, Eğitimi başarı ile gerçekleştiren çalışanlarımıza