Çölyak hastalığı (gluten enteropatisi); buğday, arpa, çavdar gibi tahıllarda bulunan gluten adlı proteine karşı vücudun verdiği alerjik tepki ile gözlenmektedir. Türk Gıda Kodeksi Gıda Etiketleme ve Tüketicileri Bilgilendirme Yönetmeliği (R.G.Tarihi ve Sayısı: 26.01.2017 29960) glutensiz gıdalar etiketi için gluten üst limiti 20 ppm olarak kabul edilmiştir. Bu kapsamda gluten miktar analizi önem kazanmaktadır.

TÜBİTAK BUTAL’ de Kumaş Cinsi Analizleri Uygulamalı Eğitimi Gerçekleştirildi
BUTAL Müdürlüğümüz Malzeme-Tekstil Laboratuvarımız tarafından “Kumaş Cinsi Analizleri Uygulamalı Eğitimi” 31 Temmuz 2025 tarihinde başarılı bir şekilde gerçekleştirildi. Eğitim sonunda eğitime katılanların Katılım Belgelerini, Eğitimi