Çölyak hastalığı (gluten enteropatisi); buğday, arpa, çavdar gibi tahıllarda bulunan gluten adlı proteine karşı vücudun verdiği alerjik tepki ile gözlenmektedir. Türk Gıda Kodeksi Gıda Etiketleme ve Tüketicileri Bilgilendirme Yönetmeliği (R.G.Tarihi ve Sayısı: 26.01.2017 29960) glutensiz gıdalar etiketi için gluten üst limiti 20 ppm olarak kabul edilmiştir. Bu kapsamda gluten miktar analizi önem kazanmaktadır.

Bursa Valimiz Sayın Erol AYYILDIZ BUTAL Müdürlüğümüze Ziyareti
Bursa Valimiz Sayın Erol AYYILDIZ, 02 Ekim 2025 tarihinde yerleşkemize gerçekleştirdiği teşrifleriyle TÜBİTAK Bursa Test ve Analiz Laboratuvarı (BUTAL) Müdürlüğümüzü onurlandırdı. Ziyaret kapsamında, BUTAL Müdürümüz