butal-logo-2_1@4x

TÜBİTAK BUTAL’de Proses Kirleticisi Furan Analizleri Yapılmaya Başlanılmıştır

Bu Haberi Paylaş

Derin yağ ile hazırlanan gıda proseslerinde, kahvenin kavrulması işlemleri sırasında kanserojik etkiye sahip furan bileşikleri oluşabilmektedir. Gıdalardaki furanların oluşumu, glikoz, laktoz ve fruktoz gibi karbonhidratların termal oksidasyonu, çeşitli karbonhidrat/amino asit karışımları, farklı protein yapıları, kazein ve vitaminler ile aynı zamanda çoklu doymamış yağ asitlerinin oksidasyonu ile de oluşmaktadır. Uluslararası Kanser Araştırmaları Ajansı (IARC) tarafından olası insan  karsinojeni olarak tanımlanan furan analizleri günümüzde oldukça önem kazanmaktadır.

TÜBİTAK BUTAL Gıda ve Tarım Kimyası Laboratuvarı’nda, Gaz kromatografi MS- Head space kombinasyonuna sahip cihaz ile furan analizleri yapılabilmektedir.

Soru ve önerileriniz içinİletişime Geçin

En Yeniler

Hizmet Standartları ve Hizmet Envanterleri