TÜBİTAK BUTAL Gıda ve Tarım Kimyası Laboratuvarında İnülin Analizi yapılmaya başlanılmıştır. Son zamanlarda hayatımıza daha sık giren prebiyotik analizleri önem kazanmaktadır. İnülin, gıda endüstrisinde gıdalarda yağ ikame, prebiyotik, tekstür olarak kullanılmaktadır. Ayrıca İnülinin sağlık üzerine olumlu etkileri bulunmaktadır. İnulin, söz konusu bitkilerin kök ve yumrularında yedek polisakkarit olarak tek başına nişastanın yerine, ya da bazı bitkilerde nişasta ile birlikte yer almaktadır. Özellikle Hindiba köklerinde ve yerelmasında, yüksek oranda İnulin mevcuttur.
Duyurular
Yemek Hizmeti İhale Duyurusu
2025 yılı Malzemeli Tabldot Yemek Hazırlama ve Servis Hizmetleri ile Lokal ve Çay Ocağı İşletmesi hizmet alımı 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu’nun 19’uncu maddesine göre