TÜBİTAK BUTAL Gıda ve Tarım Kimyası Laboratuvarında İnülin Analizi yapılmaya başlanılmıştır. Son zamanlarda hayatımıza daha sık giren prebiyotik analizleri önem kazanmaktadır. İnülin, gıda endüstrisinde gıdalarda yağ ikame, prebiyotik, tekstür olarak kullanılmaktadır. Ayrıca İnülinin sağlık üzerine olumlu etkileri bulunmaktadır. İnulin, söz konusu bitkilerin kök ve yumrularında yedek polisakkarit olarak tek başına nişastanın yerine, ya da bazı bitkilerde nişasta ile birlikte yer almaktadır. Özellikle Hindiba köklerinde ve yerelmasında, yüksek oranda İnulin mevcuttur.

TÜBİTAK BUTAL’ de Kumaş Cinsi Analizleri Uygulamalı Eğitimi Gerçekleştirildi
BUTAL Müdürlüğümüz Malzeme-Tekstil Laboratuvarımız tarafından “Kumaş Cinsi Analizleri Uygulamalı Eğitimi” 31 Temmuz 2025 tarihinde başarılı bir şekilde gerçekleştirildi. Eğitim sonunda eğitime katılanların Katılım Belgelerini, Eğitimi