BURSA TEST ve ANALİZ LABORATUVARI

DOĞRU...HIZLI...GÜVENİLİR...

TÜBİTAK BUTAL Gıda ve Tarım Kimyası Laboratuvarımızda Glutensiz Ürünlere Yönelik, Gluten Tespiti ELISA Test Cihazı ile Yapılmaya Başlanmıştır.

Çölyak hastalığı (gluten enteropatisi);  buğday, arpa, çavdar gibi tahıllarda bulunan gluten adlı proteine karşı vücudun verdiği alerjik tepki ile gözlenmektedir. Türk Gıda Kodeksi Gıda Etiketleme ve Tüketicileri Bilgilendirme Yönetmeliği (R.G.Tarihi ve Sayısı: 26.01.2017 29960) glutensiz gıdalar etiketi için gluten üst limiti 20 ppm olarak kabul edilmiştir. Bu kapsamda gluten miktar analizi önem kazanmaktadır.

09.11.2023