BURSA TEST ve ANALİZ LABORATUVARI

DOĞRU...HIZLI...GÜVENİLİR...

Bilim ve Teknoloji Haftasında TÜBİTAK BUTAL’ de Konferans, Bilimsel Deney Gösterileri ve Laboratuvarlarımıza Teknik Gezi Etkinlikleri Düzenlendi

8-14 Mart 2024 Bilim ve Teknoloji Haftası kapsamında TÜBİTAK BUTAL yerleşkemizde düzenlediğimiz konferans/söyleşi etkinliğinde; Uludağ Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Önder AYBASTIER ve Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yasemin ŞAHAN yer aldı.

12 Mart 2024 tarihinde Bursa Anadolu Lisesi (BAL) öğrencilerinin, katıldıkları etkinlikte:

Yaşamın Sırrı DNA konulu söyleşide Doç. Dr. Önder AYBASTIER, DNA çift sarmal yapısının keşfi, DNA’nın tarihi gelişimi, DNA’nın görevleri, hasar ve onarım mekanizmaları hakkında öğrencilerle sunumlu bilgi paylaşımında bulundu.

Ne Yediğinizin Farkında mısınız konulu söyleşide Prof. Dr. Yasemin ŞAHAN, Kimyasal Riskler, Pestisitler, Gıda analizleri, Mikrobiyolojik riskler, Gıda kaynaklı enfeksiyonlar, Hücre kültürü-Et ve Gıda sanayinde nanoteknoloji uygulamaları, Vegan beslenme ve Gıdalar hakkında-doğru bilinen yanlışlar- konularında öğrencilere sunumlu bilgi paylaşımında bulundu.

Yoğun bir ilginin olduğu konferanslardaki soru-cevap bölümlerinin ardından TÜBİTAK BUTAL Müdürümüz Sayın Sedat AKTAŞ Konferansa eğitimci olarak katılan öğretim üyelerine başarı dileklerini sunarak, teşekkür belgelerini takdim etti.

Konferansta yer alan öğrenciler, öğretmenleriyle laboratuvarlarımızı gezdiler. Laboratuvarımızdaki Uzman personelimizin anlatımları ile  cihazlardaki deneyleri de gördüler.

Teknik Laboratuvar gezilerinin ardından konferans etkinlik programımız sona erdi.

-------------------------

13 Mart 2024 tarihinde öğleden önceki etkinlik programında Koç Ortaokulu ile öğleden sonraki etkinlik programında Macide Gazioğlu Kükürtlü Ortaokulu öğrenci ve öğretmenlerine yönelik olarak “Bilimsel Deney Gösterileri ve Laboratuvarlarımıza Teknik Geziler” düzenlendi.

Öğrenciler, Bilim-Toplum çalışma ekibimizin ve öğretmenlerinin eşliğinde Laboratuvarlarımızı gezdiler. laboratuvarlardaki teknik gezilerinde deneyleri ve cihazları yakından gözlemleme fırsatı buldular.

Her iki okul etkinlik programında öğrenciler, laboratuvar teknik gezilerinin sonunda TÜBİTAK BUTAL önce konferans salonumuzda ve sonra da bahçemizde toplanarak Bursa Bilim Toplum Merkezi [BTM] 'nden gelen ekip ve Eğitmen Emirhan YILMAZ tarafından karşılandılar.

Eğitimci Emirhan YILMAZ, konferans salonumuzda ve bahçemizde öğrencilerle söyleşileri, bilimsel deneyleri ile neşe dolu etkileşim kurdu. 

Başarılı geçen etkinliğin ardından Bursa Bilim Toplum Merkezi (BTM)'nden gelen ekipteki görevlilere TÜBİTAK BUTAL Müdürümüz Sayın Sedat AKTAŞ teşekkür belgelerini takdim etti.

Daha sonra yerleşkemizdeki etkinlik programımız sona erdi.

14.03.2024