BURSA TEST ve ANALİZ LABORATUVARI

DOĞRU...HIZLI...GÜVENİLİR...

TÜBİTAK BUTAL Tarafından Düzenlenen "Eco-Production and Waste Management in Leather lndustry" Konulu Uluslararası Eğitim Başarıyla Tamamlandı

Gelişmekte olan ülkelere yönelik olarak; T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımız, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Birleşmiş Milletler Sınai Kalkınma Teşkilatı (UNIDO) işbirliği ve TÜBİTAK BUTAL organizasyonuyla 21 Kasım - 02 Aralık 2022 tarihleri arasında “Eco-Production and Waste Management in Leather lndustry” konulu uluslararası eğitim düzenlenmiş olup, eğitime 10 farklı ülkeden (Eritre, Etiyopya, Kenya, Nijerya, Pakistan, Sudan, Tanzanya, Tunus, Vietnam, Zimbabve) 14 kursiyer katılım sağlamıştır.

Söz konusu eğitim programı kapsamında; TÜBİTAK BUTAL ve TÜBİTAK MAM Laboratuvarları, Deri Organize Sanayi Bölgeleri, Ege Üniversitesi Deri Mühendisliği Bölümü ve Özel sektör Deri İşletmelerine teknik inceleme gezileri düzenlenmiştir.

Eğitimi başarıyla tamamlayan kursiyerlere “Eğitim Sertifikaları” verilmiş ve söz konusu eğitim programının meslek alanlarına büyük faydalar kattığını belirten kursiyerlerin genel değerlendirmeleri, T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımız ve UNIDO temsilcilerinin katılımları ile eğitim tamamlanmıştır.

Fotoğraflar

05.12.2022