TÜBİTAK BUTAL Gıda ve Tarım Kimyası Laboratuvarında İnülin Analizi yapılmaya başlanılmıştır. Son zamanlarda hayatımıza daha sık giren prebiyotik analizleri önem kazanmaktadır. İnülin, gıda endüstrisinde gıdalarda yağ ikame, prebiyotik, tekstür olarak kullanılmaktadır. Ayrıca İnülinin sağlık üzerine olumlu etkileri bulunmaktadır. İnulin, söz konusu bitkilerin kök ve yumrularında yedek polisakkarit olarak tek başına nişastanın yerine, ya da bazı bitkilerde nişasta ile birlikte yer almaktadır. Özellikle Hindiba köklerinde ve yerelmasında, yüksek oranda İnulin mevcuttur.

Haberler
Akıllı Laboratuvarlar Resim Yarışması’nda Dereceye Girenler Ödüllerine Kavuştu!
🎨 TÜBİTAK BUTAL ve TÜBİTAK Bilim ve Toplum Başkanlığı iş birliği ile ilk kez ulusal çapta düzenlenen yarışmaya, ülkemizin dört bir yanından 1.788 başvuru aldık.