butal-logo-2_1@4x

TÜBİTAK BUTAL Gıda ve Tarım Kimyası Laboratuvarında İnülin Analizi Yapılmaya Başlanılmıştır

Bu Haberi Paylaş

TÜBİTAK BUTAL Gıda ve Tarım Kimyası Laboratuvarında  İnülin Analizi yapılmaya başlanılmıştır. Son zamanlarda hayatımıza daha sık giren prebiyotik analizleri önem kazanmaktadır. İnülin, gıda endüstrisinde gıdalarda yağ ikame, prebiyotik, tekstür olarak kullanılmaktadır. Ayrıca İnülinin sağlık üzerine olumlu etkileri bulunmaktadır. İnulin, söz konusu bitkilerin kök ve yumrularında yedek polisakkarit olarak tek başına nişastanın yerine, ya da bazı bitkilerde nişasta ile birlikte yer almaktadır. Özellikle Hindiba köklerinde ve yerelmasında, yüksek oranda İnulin mevcuttur.

Soru ve önerileriniz içinİletişime Geçin

En Yeniler

Duyurular

İş İlanı Duyurusu

TÜBİTAK Bursa Test ve Analiz Laboratuvarı (BUTAL) Müdürlüğü bünyesinde görevlendirilmek üzere personel istihdam edilecektir. 17.02.2025-10.03.2025 tarihleri arasında açık olan ilanlara başvuru yapmak için tıklayınız.

Devamını okuyun »

Hizmet Standartları ve Hizmet Envanterleri