TÜBİTAK BUTAL Gıda ve Tarım Kimyası Laboratuvarında İnülin Analizi yapılmaya başlanılmıştır. Son zamanlarda hayatımıza daha sık giren prebiyotik analizleri önem kazanmaktadır. İnülin, gıda endüstrisinde gıdalarda yağ ikame, prebiyotik, tekstür olarak kullanılmaktadır. Ayrıca İnülinin sağlık üzerine olumlu etkileri bulunmaktadır. İnulin, söz konusu bitkilerin kök ve yumrularında yedek polisakkarit olarak tek başına nişastanın yerine, ya da bazı bitkilerde nişasta ile birlikte yer almaktadır. Özellikle Hindiba köklerinde ve yerelmasında, yüksek oranda İnulin mevcuttur.
Haberler
TÜBİTAK Fen Lisesi Heyeti, TÜBİTAK BUTAL’ i Ziyaret Etti
TÜBİTAK Fen Lisesi Müdürü Dr. Hacı Ahmet YILDIRIM, 25 Aralık 2024 tarihinde öğretmen ve öğrencileri ile birlikte Malzeme-Tekstil Laboratuvarımızı ziyaretimize geldiler. TÜBİTAK BUTAL faaliyetleri hakkında