TÜBİTAK BUTAL Gıda ve Tarım Kimyası Laboratuvarında İnülin Analizi yapılmaya başlanılmıştır. Son zamanlarda hayatımıza daha sık giren prebiyotik analizleri önem kazanmaktadır. İnülin, gıda endüstrisinde gıdalarda yağ ikame, prebiyotik, tekstür olarak kullanılmaktadır. Ayrıca İnülinin sağlık üzerine olumlu etkileri bulunmaktadır. İnulin, söz konusu bitkilerin kök ve yumrularında yedek polisakkarit olarak tek başına nişastanın yerine, ya da bazı bitkilerde nişasta ile birlikte yer almaktadır. Özellikle Hindiba köklerinde ve yerelmasında, yüksek oranda İnulin mevcuttur.

Haberler
TÜBİTAK BUTAL’ de Laboratuvar Uygulamalarında Metot Geçerli Kılma ve Doğrulama Eğitimi Gerçekleştirildi
Laboratuvar Uygulamalarında Metot Geçerli Kılma ve Doğrulama Eğitimi, 17 Nisan 2025 tarihinde başarılı bir şekilde gerçekleştirildi. Eğitim sonunda eğitime katılanların Katılım Belgelerini, Eğitimi başarı ile gerçekleştiren çalışanlarımıza