TÜBİTAK BUTAL Gıda ve Tarım Kimyası Laboratuvarında İnülin Analizi yapılmaya başlanılmıştır. Son zamanlarda hayatımıza daha sık giren prebiyotik analizleri önem kazanmaktadır. İnülin, gıda endüstrisinde gıdalarda yağ ikame, prebiyotik, tekstür olarak kullanılmaktadır. Ayrıca İnülinin sağlık üzerine olumlu etkileri bulunmaktadır. İnulin, söz konusu bitkilerin kök ve yumrularında yedek polisakkarit olarak tek başına nişastanın yerine, ya da bazı bitkilerde nişasta ile birlikte yer almaktadır. Özellikle Hindiba köklerinde ve yerelmasında, yüksek oranda İnulin mevcuttur.

TÜBİTAK BUTAL’de “HPLC Cihazı Uygulamalı Eğitimi” Gerçekleştirildi
TÜBİTAK BUTAL Müdürlüğümüz Gıda ve Tarım Kimyası Laboratuvarımız tarafından planlı eğitim etkinlikleri kapsamında; 23 Ekim 2025 tarihinde “HPLC Cihazı Uygulamalı Eğitimi” başarılı bir şekilde gerçekleştirildi.


