TÜBİTAK BUTAL Gıda ve Tarım Kimyası Laboratuvarında İnülin Analizi yapılmaya başlanılmıştır. Son zamanlarda hayatımıza daha sık giren prebiyotik analizleri önem kazanmaktadır. İnülin, gıda endüstrisinde gıdalarda yağ ikame, prebiyotik, tekstür olarak kullanılmaktadır. Ayrıca İnülinin sağlık üzerine olumlu etkileri bulunmaktadır. İnulin, söz konusu bitkilerin kök ve yumrularında yedek polisakkarit olarak tek başına nişastanın yerine, ya da bazı bitkilerde nişasta ile birlikte yer almaktadır. Özellikle Hindiba köklerinde ve yerelmasında, yüksek oranda İnulin mevcuttur.

Bursa Teknik Üniversitesi Rektörlüğü ile TÜBİTAK BUTAL Müdürlüğü Arasında “Yeni İşbirliği Protokolü İmza Töreni” Gerçekleştirildi
Bilimsel araştırma, eğitim-öğretim ve uygulama alanlarında ortak çalışmalar yapmak ve Kamu-Üniversite-Sanayi işbirliğinin geliştirilmesine katkı sağlamak amacıyla, Bursa Teknik Üniversitesi Rektörlüğü ile TÜBİTAK BUTAL Müdürlüğü arasında