TÜBİTAK BUTAL Gıda ve Tarım Kimyası Laboratuvarında İnülin Analizi yapılmaya başlanılmıştır. Son zamanlarda hayatımıza daha sık giren prebiyotik analizleri önem kazanmaktadır. İnülin, gıda endüstrisinde gıdalarda yağ ikame, prebiyotik, tekstür olarak kullanılmaktadır. Ayrıca İnülinin sağlık üzerine olumlu etkileri bulunmaktadır. İnulin, söz konusu bitkilerin kök ve yumrularında yedek polisakkarit olarak tek başına nişastanın yerine, ya da bazı bitkilerde nişasta ile birlikte yer almaktadır. Özellikle Hindiba köklerinde ve yerelmasında, yüksek oranda İnulin mevcuttur.

BTSO Komite Başkanları ve Üyelerinden TÜBİTAK BUTAL’e Ziyaret
Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Kimyevi Ürünler İmalatı ve Ticareti ile Plastik Ürünler İmalatı ve Ticareti Komite Başkanları ve Üyeleri TÜBİTAK BUTAL ‘e ziyaret